ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015 - Στο δρόμο που χάραξε ο Π. Ψωμιάδης

Στο δρόμο που χάραξε ο Π. Ψωμιάδης. Τι θα ντυθούν αύριο ο Α. Τζιτζικώστας και η σύζυγός του;
Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα και στο αποκριάτικο κλίμα των ημερών έχουν μπει ακόμη και οι τοπικοί άρχοντες της πόλης. Όπως για παράδειγμα ο νιόπαντρος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος μαζί με την όμορφη σύζυγό του Ελεάνα Βλάχου το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας προμηθεύτηκαν, από κεντρικό κατάστημα με εποχιακά είδη, τις αποκριάτικες φορεσιές τους.

Το ερωτευμένο ζευγάρι επέλεξε να μασκαρευτεί με καουμπόικες στολές και μάλιστα η ωραία Ελεάνα προτίμησε ένα λεοπάρ καπέλο, για το οποίο διατήρησε -κατ’ αρχήν- τις επιφυλάξεις του ο Περιφερειάρχης, αλλά τελικά υπέκυψε στα «θέλω» της αγαπημένης του. Σατανική σύμπτωση…. Από το ίδιο κατάστημα, όπως μου αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του, πριν από λίγα χρόνια είχε προμηθευτεί τη  θρυλική στολή του Ζορό  ο προκάτοχος του «Τζίτζι», Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με τη συγκεκριμένη στολή έκανε, σε αποκριάτικες εκδηλώσεις της περιφέρειας, την πολυσυζητημένη εμφάνιση ως μαυροντυμένος Ζορό πάνω στο άλογο, που συνοδεύτηκε από τη δήλωση-κόλαφο ότι «οι πολιτικοί πρέπει να βγάλουν τις μάσκες που φορούν όλο τον χρόνο».
Ωστόσο το ζεύγος Τζιτζικώστα θα προτιμήσει να εμφανισθεί ως cowboy& cowgirlσε ιδιωτικό αποκριάτικο party και όχι σε ανοιχτή εκδήλωση της Περιφέρειας…..
Κατά τα άλλα, απ’ ότι έμαθα ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα μασκαρευτεί ανήμερα Τσικνοπέμπτης στο ύφος των παλαιότερων μασκέ εμφανίσεών του, δηλαδή ως σύγχρονος χάρος, αφού ταξιδεύει για τη Γερμανία όπου θα είναι ομιλητής σε  συνέδριο για τους πρόσφυγες.
Από τις καλύτερες εκδηλώσεις της ημέρας, που προβλέπεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων, είναι το 6ο Ποδηλατικό Καρναβάλι που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης στη πλατεία Χρηματιστηρίου με προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους. Ο τίτλος της επίκαιρος, η «Λερναία Ύδρα Των Θεσμών Της Κρίσης» που θα συνοδεύεται από ποδηλατικά άρματα με επίσης εύστοχα θέματα, όπως «Νοσοκόμοι  και Γιατρίνες -Πόσο πάει το Φακελάκι;», «Παπάδες -Πλούτη Ελέησον», «Μαθητές και  Μαθήτριες σε Απόγνωση» και «Αστυνομικοί με μακριά γκλομπς».
Καλά μασκαρέματα λοιπόν και…… με μέτρο στο ποτό!

Α. Αργυριάδου 

Σχόλια